نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۳۳۸ نوع کود وارداتی تقلبی از چرخه مصرف حذف شده است،گفت:بذر ضعیف بزرگترین معضل پروژههای مشترک ایران با ایکاردا(مرکز تحقیقات بین المللی) است.
به گزارش اگری پرس به نقل از فارس؛ اسکندر زند امروز در پنجمین همایش سراسری آغاز کشت پاییزه که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: در حوزه تحقیقات کارهای زیادی انجام دادهایم که به عنوان مثال در سال گذشته بیش از ۶۰ رقم جدید معرفی کردیم و از این تعداد ۳۰ رقم داخلی و ۳۰ رقم خارجی است.
معرفی دو رقم جدید گندم، سه رقم جدید جو و یک رقم کلزا برای کشت پاییزه در مناطق مختلف از جمله ارقام جدیدی است که به گفته رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی میتواند در افزایش عملکرد و بهرهوری آب کمک شایانی نماید.
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که در زمینه تولید هستههای اولی بذر دیگر مشکلی در کشور نداریم ولی باید تلاشهای بیشتری در این زمینه بکنیم و اکنون یکی از موانع اجرای پروژه ایران_ ایکاردا همان مسأله بذر است. ایکاردا یکی از پانزده مرکز تحقیقات بین المللی وابسته به گروه مشاوران بین المللی تحقیقات کشاورزی است.
زند از اجرای پروژه مشترک بینالمللی با سیمیت و کشور فرانسه خبر داد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از معرفی ۱۵ رقم مقاوم خارجی چغندر قند هم خبر داد و گفت: آزمایشات لازم سازگاری روی این ارقام انجام شده و برای کشت پاییزه رقم جدید با عنوان شریف را معرفی کردهایم که از آن استقبال خوبی شده است. در عین حال ۱۹ آفتکش جدید هم ثبت شده است.
وی به کنترل کیفیت تمام سموم برندهای داخلی هم اشارهای کرد و اظهار داشت: تاکنون ۶۲۵ برند سم تولید داخل برای کنترل کیفیت مراجعه کردهاند که ۲۵ مورد از این برندها رد شده، ۱۷۵ مورد تأیید شده و بقیه در دست بررسی است. همچنین ۷۰۰ نمونه کود را هم در مورد فلزات سنگین تحت آزمایش قرار دادهایم که در یک درصد از آنها آرسنیک مشاهده شد که از چرخه حذف شدهاند و در ۳ درصد کادمیوم و سرب مشاهده شد که آن هم حذف شد و در کل میتوانیم بگوییم که کودهای ما از نظر فلزات سنگین مشکلی ندارند.
معاون حجتی خاطرنشان کرد: ۷۶۶۶ مورد کود آزمایش شده که ۱۴۰۰ مورد آن کود تقلبی بوده و رد شده که البته تمام این کودها تولید داخل نبوده بلکه ۳۳۸ مورد آن وارداتی بوده است.
دیدگاه بسته شده است.