نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
دبیر انجمن خرمای کشور با بیان اینکه سالانه حدود یک میلیون تن خرما در کشور تولید میشود، گفت: از این مقدار خرما حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن به مصرف داخلی میرسد، حدود ۱۰۰ هزار تن آن صادر و بقیه به ضایعات تبدیل میشود.
به گزارش اگری پرس علی اصغر موسوی دبیر انجمن خرمای کشور در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: برداشت رطب در مناطق کهنوج و جیرفت از یک هفته دیگر آغاز میشود.
وی با بیان اینکه برداشت خرما هم حدود یک ماه دیگر خواهد بود، افزود: وضعیت در این حرفه اصلا رضایت بخشنیست و خرمای تولیدی نخلداران به فروش نمیرود.
دبیر انجمن خرمای کشور اظهار داشت: به دلیل عدم صرفه اقتصادی در تولید خرما هزار و ۲۰۰ نفر نخل در خوزستان به آتش کشیده شد.
موسوی با بیان اینکه در برخی مناطق هرمزگان نخلکاران اقدام به برداشت خرمای تولیدی نمیکنند و آن را رها میکنند، تصریح کرد: سالانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن از محصول خرمای تولید شده روی دست کشاورزان میمانند و تبدیل به ضایعات میشود.
دبیر انجمن خرمای کشور با بیان اینکه از گردهافشانی تا چیدن خرما ۵ مرحله وجود دارد، بیان داشت: انجام هر مرحله روی یک درخت برای نخلدار بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برای کشاورز هزینه دارد در حالی که در نهایت خرمای تولید شده یا با قیمت پایین خریداری میشود یا اصلا به فروش نمیرسد.
وی با اشاره به اینکه افراد زیادی در مناطق جنوبی کشور معاش خود را از تولید خرما بدست میآورند، افزود: این محصول نیازمند تبلیغ است و به نظر من اگر فقط یک دهم بودجه خرید تضمینی خرما صرف تبلیغات و اطلاع رسانی به مردم شود نیازی به خرید تضمینی که هم برای دولت هزینهبر است و هم سودی عاید نخل دار نمیکند نیست.
موسوی افزود: سرانه مصرف خرما در ایران یک کیلو و ۲۰۰ گرم است در حالی که سرانه مصرف در عربستان ۷ و نیم کیلوگرم است.
وی بیان داشت: اگر سرانه مصرف خرما در کشور به ۲ و نیم کیلوگرم افزایش یابد کل خرمای تولیدی در کشور به مصرف میرسد.
دبیر انجمن خرمای کشور بیان داشت: سالانه حدود یک میلیون تن خرما در کشور تولید میشود که حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن آن به مصرف داخلی میرسد.
وی با بیان اینکه حدود نیمی از خرمای تولیدی در کشور تبدیل به ضایعات میشود، افزود: حدود ۱۰۰ هزار تن از خرمای تولیدی در سال صادر میشود که سال گذشته این میزان به ۸۰ هزار تن کاهش یافت.
دبیر انجمن خرمای کشور تصریح کرد: از ۱۵ سال پیش تاکنون تولید خرمای کشور حدود یک میلیون تن است در حالی که با همین آب، خاک و شرایط اقلیمی میتوان تولید را بصورت قابل توجهی افزایش داد.
وی افزود: به دلیل عدم صرفه اقتصادی تمایلی برای افزایش تولید وجود ندارد.
دیدگاه بسته شده است.