نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
حدود یک ماه است که لبنیات در بازار گران شده است اما هنوز وزارت جهاد کشاورزی میگوید اگر قیمتها خارج از فرمول قیمتگذاری سازمان حمایت باشد، با گران فروشان برخورد تعزیراتی خواهد شد؛ برای بسیاری این سئوال مطرح است که فرمول سازمان حمایت چیست؟ وزارت جهاد چه زمانی قرار است این فرمول را مطابقت دهد؟ […]
حدود یک ماه است که لبنیات در بازار گران شده است اما هنوز وزارت جهاد کشاورزی میگوید اگر قیمتها خارج از فرمول قیمتگذاری سازمان حمایت باشد، با گران فروشان برخورد تعزیراتی خواهد شد؛ برای بسیاری این سئوال مطرح است که فرمول سازمان حمایت چیست؟ وزارت جهاد چه زمانی قرار است این فرمول را مطابقت دهد؟ و چه زمانی برخورد میکند؟ آیا لبنیات از نظر وزارت وزارت جهاد غیر قانونی گران شده است؟ اگر چنین است چرا واکنشی نشان نمیدهد؟
* مدیرکل دفتر بازرسی وزارت جهاد: با گرانفروشی لبنیات برخورد تعزیراتی خواهد شد
به تازگی مسعود امرالهی، مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، در واکنش به افزایش ۳۰ درصدی قیمت محصولات لبنی توسط تولیدکنندگان، گفتع است: با توجه به افزایش قیمت شیر خام از کیلویی ۱۲ به ۱۵ هزار تومان، طبیعی است که قیمت فرآوردههای لبنی افزایش پیدا کند، اما این افزایش قیمت باید طبق فرمول قیمتگذاری سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان باشد؛ به طور حتم افزایش قیمت و قیمتگذاری کارخانجات لبنی بررسی میشود که در صورت مشاهده هرگونه افزایش قیمت خارج از فرمول قیمتگذاری سازمان حمایت، با گرانفروشان برخورد تعزیراتی خواهد شد.
به گفته مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، عدم رعایت فرمول قیمتگذاری محصولات لبنی، به معنای گرانفروشی است.
* سخنگوی انجمن صنایع لبنی: قیمتگذاری محصولات لبنی در دست اتحادیهها است
اما آیا واقعا فرمولی برای قیمتگذاری محصولات لبنی در حال حاضر وجود دارد؟ سخنگوی انجمن صنایع لبنی در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: فرمول این افزایش قیمت در دستان خود اتحادیهها است، بر اساس مصوبه سال ۱۳۸۹ سازمان حمایت، به اتحادیه ها مجوز داده شده است بر اساس هزینه تولید، قیمت محصولات لبنی را تعیین کنند و البته چهار قلم کالای لبنی را اخیرا دولت پس از اجرای هدفمندی یارانه در خرداد سال گذشته، از این قاعده مستثنی کرده و ستاد تنظیم بازار قیمتگذاری می کند.
اول خرداد امسال دبیر انجمن صنایع فراورده های لبنی ایران در نامهای به شرکت های عضو انجمن صنفی صنایع فراوردههای لبنی ایران اعلام کرده است که از امروز اول خرداد، نرخ شیر خام دامداران را بر اساس قیمت اعلام شده از سوی شورای قیمتگذاری خریداری کرده و متناسب با آن قیمتهای جدید لبنیات را تعیین کنند.
در این نامه اعلام شده بود: باتوجه به تعلل بسیار زیاد دولت در تعیین قیمت محصولات لبنی و ضرر ناشی از این اقدام به دامداریها، انجمن صنایع لبنی با استناد به آیین نامه قیمتگذری محصولات ساخت داخل خواهان پرداخت شیرخام به نرخ جدید به دامداریها و اصلاح قیمت محصولات بر پایه نرخ جدید شد؛ در ادامه بازار به سمتی رفت که قیمت محصولات لبنی به گفته سخنگوی انجمن صنایع لبنی ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.
* کارخانههای لبنی برای جبران ضرر و زیان مجبور به افزایش قیمت شدهاند
سید محمدرضا بنیطبا، سخنگوی انجمن صنابع لبنی، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که چرا قیمت برخی محصولات لبنی در بازار افزایش یافته و میانگین رشد قیمتها چقدر بوده است؟ اظهار داشت: میانگین افزایش قیمت محصولات لبنی در بازار ۳۰ درصد نسبت به اردیبهشت سال گذشته است، اما هنوز چهار قلم محصول لبنی که مشمول قیمتگذاری بودند به قیمت قبل عرضه میشود.
به گفته وی آنالیز قیمت این چهار قلم محصول لبنی، توسط انجمن و سازمان حمایت و وزارت جهاد به ستاد تنظیم بازار ارسال شده و بنابر اظهارات مسئولان احتمالا به زودی بررسی و اعلام خواهد شد.
سخنگوی انجمن صنابع لبنی در پاسخ به این سؤال که چرا کارخانههای لبنی قیمتها را افزایش دادهاند؟ گفت: رشد هزینههای تولید مهمترین عامل افزایش قیمت لبنیات بود و تقریبا همه مولفههای تولید نسبت به سال گذشته رشد داشتهاند و کارخانههای لبنی برای اینکه بیشتر متحمل ضرر و زیان نشوند مجبور شدند قیمتها را افزایش دهند.
* تولید شیر و محصولات لبنی ایران سال گذشته میلادی ۲۶۸ هزار تن کاهش داشته است
یک کارشناس تغذیه در اینباره به خبرنگار فارس میگوید: هر چه قیمتها افزایش مییابد مصرف لبنیات هم کمتر میشود، در سالهای اخیر مصرف لبنیات کشور نصف میانگین جهانی بود و اکنون به کمتراز ۷۰ کیلوگرم رسیده است.
به گفته حسنعلی معینی، بر اساس آمارهای سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، تولید شیر و محصولات لبنی ایران، سال گذشته میلادی ۲۶۸ هزار تن کاهش داشته است.
وی اظهار داشت: دولت برای حفظ سرانه مصرف لبینات ۴ قلم کالای لبنی را مشمول قیمت گذاری ستاد تنظیم بازاری کرده و تاکنون اجازه نداده است که قیمتهای آنها در بازار افزایش یابد، با وجود اینکه انجمن صنایع لبنی چندین بار مکاتبه کرده که مجوز افزایش قیمت این محصولات را هم بگیرد، اما تاکنون دولت چنین مجوزی را نداده است، این ۴ قلم کالا شامل شیر بطری کمچرب، شیر کیسهای کمچرب، ماست ساده ۲٫۵ کیلویی دبهای و پنیر UF چهارصد گرمی است.
* وزارت جهاد کشاورزی تا کی میخواهد در برابر افزایش قیمت لبنیات ساکت باشد
بنابراین گزارش آنطور که مردم و کارشناسان میگویند، این چهار قلم کالا بخشی از خرید لبنیات مردم را تشکیل می هد و بخش دیگر را مردم با ۳۰ درصد افزایش قیمت میخرند که هزینه را در سبد خانوار بیشتر کرده است ضمن آنکه شنیدهها حاکی از آن است که دولت احتمال افزایش این چهار قلم کالا را رد نکرده است.
رشد بیش از اندازه قیمتهای لبنی طی چند سال گذشته، وجود این محصول بسیار ضروری بر سلامتی را از سبد خانوارها کاهش داده است، حال اگر وزارت جهاد کشاورزی معتقد است افزایش قیمتهای جدید محصولات لبنی، با فرمول سازمان حمایت همخوانی ندارد، نباید ساکت بماند و باید هر چه زودتر واکنش نشان دهد و نسبت به تعدیل قیمتها اقدام کند.
از سوی دیگر وزارت جهاد کشاورزی باید به فکر کاهش سرانه مصرف شیر و محصولات لبنی در کشور باشد که اکنون به گفته کارشناسان، کمتر از نصف میانگین جهانی و یک سوم کشورهای پیشرفته است.
پایان پیام/
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.