۹۹ درصد لبنیات‌فروشان سنتی از مواد نگهدارنده استفاده می‌کنند

به‌دلیل عدم امکان شرایط مناسب برای نگهداری شیرخام در مغازه‌های لبنیات‌فروشی سنتی، فعالان این بخش برای افزایش ماندگاری محصولات خود از مواد افزودنی نگهدارنده استفاده می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی همدان امروز در گفتگو با خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: به‌دلیل اینکه نظارت مشخصی بر فروش شیر فله و لبنیات سنتی وجود ندارد، علاوه بر امکان وجود بیماری‌هایی مانند تب مالت، مشکلات دیگری نیز در فروش شیر به‌صورت فله وجود دارد که به‌شدت بر سلامت شهروندان تأثیرگذار است.

محمود رشادی افزود: لبنیات‌فروشان سنتی برای بالا بردن زمان نگهداری محصول خود به‌ویژه در شیرخام از مواد افزودنی و نگهدارنده استفاده می‌کنند، زیرا نگهداری شیرخام به‌صورت فله عامل جذب میکروب و فساد زودرس است و در صورت عدم استفاده از مواد نگهدارنده، ظرف چند روز خراب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: شیر استرلیزه به‌دلیل اینکه با دمای زیادی فرآوری شده است نیاز به استفاده از مواد نگهدارنده ندارد، مگر اینکه کارخانه‌ای از شیرهای نامرغوب و دارای بار میکروبی بالا برای تهیه شیر و فرآورده‌های لبنی استفاده کند.

مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده‌های لبنی همدان ادامه داد: به‌طور معمول کارخانه‌های فرآورده‌های لبنی از مواد نگهدارنده در فرآورده‌های خود استفاده نمی‌کنند و اعتبار چند صد میلیاردی خود را زیر سؤال نمی‌برند.

رشادی تصریح کرد: یک مغازه فله‌فروشی به چه صورت می‌تواند ۵۰۰ تا یک‌هزار کیلوگرم شیرخام را در یک مخزن، سالم و بدون فساد شدن نگهداری کند.

وی درباره افزایش مصرف شیرخشک در صنایع لبنی کشور یادآور شد: صنایع لبنی به‌طور معمول و بر اساس استانداردهای جهانی می‌توانند از شیرخشک در تولیدات خود استفاده کنند، اما این مصرف تنها در موارد معدود و در صورت کمبود تولید شیرخام دامداران صورت می‌گیرد./