۱۰۰ هزار تن محصول کلزا امسال در کشور برداشت می شود

 رییس سازمان حفظ نباتات کشور ضمن انتقاد از اینکه چرا بخش کشاورزی که تامین کننده امنیت غذایی کشور و منشأ سلامت مردم است هیچ سهمی از یارانه سلامت ندارد، گفت: بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی ایران سالم هستند که صادرات به کشورهای مختلف، گواه این موضوع است.

agripress0066

به گزارش اگری پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی محمد علی باغستانی میبدی رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: به صورت میانگین بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی تولید شده در کشور از نظر میزان باقیمانده‌های شیمیایی و سلامت کشاورزی جزو محصولات سالم به شمار می‌روند.

وی افزود: گرچه ممکن است مشکلاتی در حوزه‌های مختلف ترویج، آموزش، پایین بودن کیفیت برخی سموم نسبت به سموم اروپایی و دیگر مشکلات ناشی از تحریم‌ها در کشور وجود داشته باشد اما باید شرایط را پذیرفت؛ به عنوان مثال در گذشته واردات سموم عمدتا از کشورهای اروپایی صورت می‌گرفت اما تحریم‌های ظالمانه سبب شد ۹۵ درصد سموم مورد نیاز کشاورزی از کشورهای هند و چین تامین شود که مسلما با برداشته شدن تحریم‌ها و واردات کودهای با کیفیت، سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی افزایش می‌یابد.

رییس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه همه کارشناسان، ناظران، محققان و مسئولان بخش کشاورزی مروجان این بخش هستند، ادامه داد: انتقادهایی که به سلامت محصولات کشاورزی ایران، کیفیت سموم وارداتی، میزان و زمان مصرف آن مطرح می‌شود پایه‌ علمی مناسبی ندارد و نباید بی مورد مردم را نسبت به سلامت محصولات کشاورزی داخلی نگران کرد.

چرا کشاورزی هیچ سهمی از یارانه سلامت ندارد؟

باغستانی میبدی تصریح کرد: چرا بخش کشاورزی که تامین کننده امنیت غذایی کشور و منشأ سلامت مردم و جامعه به شمار می‌رود هیچ سهمی از یارانه سلامت ندارد؟ باید بیشتر به بخش کشاورزی و دو سازمان حفظ نباتات و دامپزشکی که تضمین‌کننده سلامت محصولات کشاورزی و دامی هستند؛ توجه کرد تا بتوان به ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و دامی امیدوار بود.

وی اظهارکرد: مسلما در ایران نیز مانند دیگر کشورهای جهان خطا و اشتباه در حوزه‌های مختلف مانند سلامت محصولات کشاورزی وجود دارد اما باید برای ارزیابی صحیح و دقیق علمی در این زمینه به این نکته توجه کرد که حدود ۱۰۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در و براساس آمارهای موجود میزان مصرف ماده موثره سم در هر هکتاراز اراضی کشاورزی حدود نصف میانگین جهانی است.

به گفته وی سالانه مبارزه شیمیایی با آفات در حدود ۱۶ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در کشور انجام می‌شود که حدود ۴۵ درصد آن برای مبارزه با آفات گندم است؛ به گونه‌ای که پیش‌بینی می‌شود امسال حدود چهار میلیون هکتار مبارزه با علف‌های هرز، حدود دو میلیون هکتار مبارزه با سن گندم و حدود ۵۰۰ هزار هکتار مبارزه با دیگر آفات صورت گیرد.