نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
منشأ بسیاری از بیماریهای صعبالعلاج الگوهای نادرست تغذیهای است. علی کرمی، استادتمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با سموم میوهها و محصولات غذایی را تشریح کرد.
الگوی نادرست استفاده و مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی کشور موجب شده این مواد شیمیایی در محمل میوهها و اقلام خوراکی توسط مردم مصرف شود. برخی منابع، سرانه مصرف این سموم را برای هر ایرانی تا ۴۰۰ گرم هم تخمین زدهاند. علی کرمی، استادتمام بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله(عج) در یادداشتی راهکارهای علمی، اما ساده مقابله با این سموم را تشریح کرد. متن یادداشت به این شرح است:
در بسیاری از موارد مصرف میوه و سبزیجات بهدلیل احتمال انواع آلودگیها هنگام تولید در مزرعه، و استفاده از انواع کودهای طبیعی، شیمیایی و همچنین سموم دفع آفات و مواد آلوده دیگر، از نظر بهداشتی مناسب نیستند، به همین دلیل هرگز نباید میوه و سبزیجات را بدون شستوشوی کامل مصرف کرد، مگر آنکه انسان کاملاً از این جهت مطمئن باشد یا خودش کشت کرده باشد یا در مزرعه کشاورز آشنا عملآوری شده باشد؛ در ادامه ما راهکارهای سادهای را به شما معرفی میکنیم تا با رعایت این روشهای ساده، آلودگیها رفع شود و میوه و سبزیجات سالم مصرف کنید؛ روشهای متنوعی برای شستشو و رفع آلودگیهای سموم و میکروبها تحقیق و بررسی شده است، برای مثال یک گروه از متخصصان در آزمایشی رفع آلودگی میوهها را با روشهای زیر بررسی کردهاند.
گروه بررسیکننده بعد از شستوشو از هر دسته از روشهای بالا، تعدادی میوه بهصورت نمونه انتخاب کردند و با کشت بر محیطهای کشت گوناگون، رشد میکربها را بررسی کردند. نتیجه بهدستآمده بسیار جالب بود: بهترین روش، استفاده از محلول رقیقشده سرکه بود که ۹۸ درصد از باکتریهای موجود در پوست میوه و همچنین بخش اعظم سموم و کودهای شیمیایی را از بین برده بود؛ همچنین تعداد کلونیهای نتیجه این آزمایش نشان داد که شستن میوهها با فرچه ۸۵ درصد، کمیکمتر از شستن با آب تنها، باکتریها را از بین میبرد.
* یک دستورالعمل ساده
* اما چند توصیه
دیدگاه بسته شده است.