نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از برآورد خسارت ۹۰۰ میلیارد تومانی ریزگردها به بخش کشاورزی این استان خبر داد و گفت: عمده خسارات بخش کشاورزی به حوزه زراعت به ویژه محصول گندم وارد شده است.
به گزارش اگری پرس به نقل از خبرگزاری ایسنا کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: ریزگردها در کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی میتواند تاثیر بگذارد و شدت تاثیر آن بستگی به مرحله رشدی گیاه دارد.
وی افزود: ریزگردهای خوزستان به بخشهای مختلف زراعی، باغی، شیلاتی، دام، طیور، زنبور عسل و غیره خسارتهایی وارد کرده که مسلما کاهش میزان برداشت را در ادامه خواهیم داشت اما عمده خسارات به بخش زراعت و به ویژه محصول گندم وارد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه پس از گندم نباتات جالیزی و سبزیجات بیشترین آسیب را از ریزگردها دیدهاند، ادامه داد: خسارات وارده به بخش کشاورزی برآورد شده و به وزارت جهاد کشاورزی و استانداری خوزستان گزارش شده که حدود ۹۰۰ میلیارد تومان است.
وی اظهار کرد: خوشبختانه بارندگیهای اخیر کمک کرد تا برگها و گیاهان شسته شوند و امیدواریم با استمرار هوای خنک، حال استان خوزستان نیز بهتر شود.
چنگلوایی در خصوص راهکارهای موجود برای مقابله با پدیده ریزگردها گفت: به نظر میرسد میتوان برنامههایی متعددی در کوتاهمدت و بلندمدت برای مقابله با این بحران اجرا کرد که میتوان به طراحی و توسعه منابع آبی استان در این راستا توجه کرد، چرا که انتقال آب و سدسازیهایی که در بالادست استان خوزستان انجام شده باعث شده در پاییندست، آب تالابها قطع شود.
وی تاکید کرد: باید حقآبه تالابهای شادگان و هورالعظیم به آنها داده شود تا بتوانند به حالت گذشته برگردند و به عنوان یک سد در مقابل ریزگردها عمل کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: باید طی مطالعات عمیق، کانونهای ریزگردها شناسایی شوند و عملیات بهبود اراضی و تثبیت آن در راستای مطالعات انجام گرفته، اجرا شود.
چنگلوایی همچنین درباره وضعیت کشاورزی و برنامههای موجود برای اجرای الگوی کشت در این استان اعلام کرد: یکی از اصولیترین برنامهها با توجه به محدودیت منابع آبی و خشکسالی موجود حرکت کردن به سمت ارتقای راندمان مصرف آب از طریق آموزش کشاورزان و حذف گیاهان پرمصرف است؛ به گونهای که گیاهان با راندمان بالا و دوره تولید کوتاهتر جایگزین آنها شوند و از سویی از ارقام مقاوم خشکسالی استفاده شود.
وی افزود: اصلاح روشهای آبیاری، انجام فعالیتهای سازهای مانند شبکههای آبیاری و تجهیز و نوسازی اراضی، لایروبی کانالها، نهرها و زهکشها، توسعه کشتهای گلخانهای و غیره نیز از جمله فعالیتهایی است که میتواند در راستای مدیریت منابع آبی و افزایش راندمان تولید در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بحران اصلی در آینده، بحران آب است که در این راستا باید الگوی کشت را مطابق با ظرفیت منطقهای و براساس محدودیت منابع آبی تدوین و اجرا کرد.
دیدگاه بسته شده است.