نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
آبادان – مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: سایت الگویی طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در این شهر با افزایش کمی تولید محصولات مواجه شده است.
به گزارش اگری پرس به نقل از مهر؛
ناجی شهیب زاده افزود: نخلستان الگویی پنج هکتاری طرح مذکور که در روستای نهر کوت منطقه عمرانی KQ۱ واقع شده، نمونه عملی موفقی از اجرای پایلوت های آزمایشی و یافته های تحقیقاتی جدید در زمینه های آبیاری، مبارزه غیر شیمیایی با آفات و بیماری ها و تغذیه صحیح نخیلات است که با کمک مروجان مدیریت جهاد کشاورزی آبادان در مرکز خدمات منیوحی و با حضور کشاورزان پیشرو اجرایی شد.
وی اظهار کرد: در فصل جاری که زمان برداشت محصول است شاهد افزایش سه برابری محصول تولیدی در این سایت هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان تصریح کرد: در این نخلستان ۱۰ دوره کلاسهای آموزشی ترویجی یک روزه، کلاسهای مدیریت تلفیقی آفات در قالب طرح مدرسه در مزرعه، تغییر شیوه آبیاری از روش سنتی به به سطحی، استفاده از کودهای ارگانیک به روش محلول پاشی و همراه با آب آبیاری، استفاده از روش های مکانیکی و بیولوژیکی بر علیه بیماری خامج خرما، استفاده از تله ها برای مبارزه با آفات در فصل داشت و سایر یافته های تحقیقاتی اثر گذار در افزایش کمی و کیفی محصول و با هدایت مروجان برگزار شد که در نهایت منجر به افزایش سطح رضایتمندی کشاورزان و افزایش چندین برابری محصول شد.
شهیب زاده با بیان اینکه به طور معمول سایتهای الگویی با تعدادی کشاورز به عنوان کشاورزان پیشرو و اعضای سایت انتخاب می شوند، گفت: این گونه سایت ها نوعی از آموزش عملی است که در این سایت ۲۰ نفر از کشاورزان پیشرو در دوره های آموزشی مذکور حضور داشتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دوره های آموزشی مختص زنان روستایی اعم از دوره های آموزشی یک روزه و دوره های فنی حرفه ای در روستاهای شهرستان آبادان برگزار می شود، افزود: این دوره ها شامل ۲۴ دوره آموزشی و سه دوره فنی حرفه ایست که در پایان به حرفه آموزان گواهی فنی حرفه ای ارائه می شود.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان از ارتقای سطح بینش و دانش زنان روستایی، فراهم سازی زمینه مشارکت آنان در بخش های کشاورزی و توسعه روستایی، افزایش مهارت زنان روستایی در زمینه تولیدات خانگی، فرآوری و تبدیل محصولات، کاهش ضایعات، بهبود الگوی مصرف و بهبود فعالیتهای خود اشتغالی زنان روستایی در زمینه های کشاورزی و صنایع به عنوان اهداف اصلی برگزاری این دوره ها نام برد.
شهیب زاده اظهار کرد: سبزی کاری و گل کاری در منازل، پرورش مرغ بومی، پرورش قارچ خوراکی و کاشت، شناسایی و بهره برداری از گیاهان دارویی موجود در منطقه از عمده موضوعات قابل آموزش به زنان روستایی در این دوره های خاص آموزشی است.
به گفته وی، این دوره های آموزشی ۳۰ روزه اند که در مساجد، حسینیه ها و پایگاههای بسیج مناطق روستایی تشکیل و برگزار می شوند.
دیدگاه بسته شده است.