نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
معاون فرماندار نور گفت: هدف، احیای اشتغال بومی و محلی است و تولید کننده در روستا نباید دغدغه بازار مصرف داشته باشد بلکه بازار هدف و مصرف را باید برای تولید کننده ایجا د کنیم.
به گزارش اگری پرس؛ جلسه کارگروه اشتغال شهرستان نور با حضور معاون فرماندار، بخشداران مرکزی و چمستان، رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس صنعت، معدن و تجارت، رییس جهاد کشاورزی، رییس شهرک صنعتی و دیگر اعضای کارگروه در محل فرمانداری نور تشکیل شد.
وی گفت: ایجاد فرصتهای شغلی جدید از مهمترین وظایف کارگروه به شمار می رود که این امر با دلسوزی و برنامه ریزی و نظارت مستمر بر فعالیتها و تلاش شبانهروزی محقق میشود و تمام بانکهای خصوصی و دولتی در برنامه ششم موظف هستند بخشی از اعتبارات تخصیصی خود را در راستای تولید و اشتغال به کار بگیرند.
معاون فرماندار نور تصریح کرد: از برنامه دوم تا پنجم، توسعه تسهیلات در بخش اشتغال وجود داشته و با توجه به مقدار تسهیلات از سوی بانکها به اشخاص حقیقی و حقوقی، آمار بیکاری کاهش چشمگیری پیدا نکرد و این نشانگر این است که بخشی از تسهیلات دولت در طی سالیان گذشته به انحراف رفته و مبنی بر نیاز جامعه نبوده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: آسیب اصلی جوامع، فراگیر شدن موج سریع انقلاب صنعتی و توسعه فراگیر شهرنشینی است که آسیبهای فراوانی از جمله بیکاری را بر جوامع تحمیل کرده است.
یزدانی با اشاره به شغلهای کاذب که جز اشتغال محسوب نمیشود، تأکید کرد: این شغلها درآمدزایی زیادی دارند و سبب شکاف اجتماعی بین فقیر و غنی شده است و مهاجرت روستاییان به شهر، عدم شغل مناسب و حداقل دستمزد سبب افزایش سرمایه کارفرمایان کاهش درآمد کارگران شده و شاهد یک شکاف عمیق اجتماعی بین کار گر و کار فرما هستیم که بحران اجتماعی، طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و … در جامعه از آثار نامناسب توسعه تک بعدی است.
وی با اشاره به این که باید روستاها را اساس و پایه اشتغال بشناسیم، گفت: باید در همه بخشها، جوامع روستایی اساس و پایه اشتغال باشد، کشاورزی و خدمات وابسته به آن در استان مازندران با ۵۱ درصد جمعیت روستانشین میتواند از شغلهای پایدار و دائمی در این استان باشد.
معاون فرماندار نور بیان کرد: در روستاها در بخش دام، طیور، زنبورداری، کشاورزی، پرورش مرغ، شیلات و… این ظرفیت وجود دارد و همه برنامههای دولت نیز در بخش بهزیستی، کمیته امداد و .. توانمند سازی خانوار و مشاغل خانگی با عناوین متعدد برای توسعه روستاهاست و کارشناسان هم به این نتیجه رسیدند که برای ایجاد شغل پایدار و خروج از بیکاری در مناطقی که جمعیت عمده آن روستانشین خلاق و ماهر است باید به روستاها اعتماد کنیم.
این مسئول اظهارکرد: هدف، احیای اشتغال بومی و محلی است و تولید کننده در روستا نباید دغدغه بازار مصرف داشته باشد بلکه بازار هدف و مصرف را باید برای تولید کننده ایجا د کنیم.
یزدانی با اشاره به اینکه ادارات باید مواد مورد نیاز خود را از تولیدات داخلی و شهرستانی تهیه کنند، افزود: نگاه ما این است که ظرفیتهای بومی و محلی در حوزه اشتغال، شناسایی و دستگاه متولی بازار مصرف را در کنار آنها فراهم کنند و حوزه گردشگری موظف است گردشگران را به سمت بازار مصرف داخلی هدایت کند. وی با اشاره به اینکه ما نتوانستیم زنجیره تولید، مصرف و خدمات را به هم وصل کنیم، تصریح کرد: بخشداران باید تولید کننده محلی و روستایی را بشناسند و بانکها نیز به عنوان پشتیبان از سرمایه گذار و تولید کننده باشند.
معاون فرماندار نور با اشاره به اینکه نگاه تک بعدی در اشتغال موفق نیست، افزود: توسعه باید چند بعدی باشد و صنعت نیز در توسعه نقش مهمی ایفا میکند اما با توجه به اینکه کشاورزی محور توسعه روستایی است باید در کنار کشاورزی صنایع وابسته به بخش کشاورزی و دامداری نیز وجود داشته باشد.
دیدگاه بسته شده است.