ضریب خوداتکایی ایران در تولید شکر به ۷۰ درصد می‌رسد/ تولید ۱.۶ میلیون تن شکر

رئیس گروه گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی از رشد چشمگیر تولید چغندرقند درسال زراعی جاری به واسطه افزایش سطح زیر کشت و افزایش عملکرد این محصول در واحد سطح خبر داد.

به گزارش اگری پرس، رئیس گروه گیاهان صنعتی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برآورد می شود سال ۹۶-۹۵ بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن شکر از کشت بهاره و پاییزه چغندرقند و کشت نیشکر به دست آید.

وی سطح فعلی کشت چغندر قند پاییزه را نزدیک به ۶۸۶۰ هکتار عنوان کرد و اظهار داشت:با توجه به رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در افزایش سطح زیر کشت چغندر قند پاییزه به منظور صرفه جویی در مصرف آب، برای سال زراعی آینده، کشت چغندر پاییزه در سطح ۱۸ هزار هکتار هدفگذاری شده است.

حصادی پیش بینی کرد که از این سطح، یک میلیون و ۲۶۰ هزارتن چغندرقند با احتساب میانگین عملکرد ۷۰ تن در هکتار تولید شود.

وی با بیان این که سطح زیرکشت چغندر بهاره نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار است، تصریح کرد: در سال زراعی جاری برآورد تولید از سطح زیرکشت چغندر بهاره حدود ۵٫۵ میلیون تن چغندرقند است.

حصادی در ادامه از دستیابی به رکورد جدید میانگین تولید چغندر قند خبر داد و گفت: میانگین عملکرد چغندرقند در هکتار از ۴۸٫۷ در سال ۹۴-۹۳ به ۵۳٫۲ درصد در سال زراعی جاری رسیده است.

وی بهبود شرایط زراعی، استفاده از تکنولوژی های نوین و بذر مناسب و مقاوم به بیماری ها و با عیار بالا را از علل افزایش عملکرد تولید چغندرقند دانست.

 

رییس گروه گیاهان صنعتی معاونت امور زراعت در همین حال عملکرد وزراتخانه را در تنظیم بازار شکر مناسب توصیف کرد و یادآور شد: طی دو سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی اجازه واردات شکر بیش از نیاز داخلی را به منظور حمایت از تولید نداده است.

همچنین درباره تولید نیشکر نیز پیش بینی کرد در سال زراعی جاری از سطح ۹۱ هزار هکتار از اراضی بیش از ۷٫۵ میلیون تن نیشکر تولید و ۷۵۰ هزار تن شکر استحصال شود.

حصادی درباره برداشت چغندر پاییزه سال زراعی ۹۳-۹۴ گفت: برداشت چغندر قند پاییزه در استان های خوزستان، فارس، کرمانشاه، گلستان، ایلام، اصفهان و اردبیل و مغان در حال انجام است و برآورد می شود ۴۰۰ هزار تن از این محصول به دست آید.

وی با اشاره به تفاوت هزینه تولید شکر از چغندر پاییزه بیشتر از چغندر بهاره و پیشنهاد دو نرخی کردن قیمت تضمینی چغندرقند را به شورای اقتصاد تصریح کرد: فرمول خرید چغندر بهاره به صورت خطی و براساس عیار و خرید چغندر پاییزه براساس عیار و کیفی صورت می گیرد.

وی اعلام نرخ خرید تضمینی چغندرقند و قیمت شکر به طور همزمان را یکی دیگر از راهکارها نام برد و گفت: با پیگری های قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی، این هدف محقق شده و کشاورزان و کارخانه های قند می توانند در زمینه کشت پاییزه چغندرقند تصمیم بگیرند.

حصادی در همین حال نبود امکانات صنعتی در استان ها به مورد استان خوزستان را از بزرگترین مشکلات کشت چغندر پاییزه دانست و خاطر نشان کرد: کارخانه های قند در استان خوزستان تعطیل هستند، اما طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال آینده ضمن راه اندازی این کارخانه ها، احداث کارخانه های جدید قند نیز صورت گیرد.

منبع: فارس