نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خیارشور تنها یک چاشنی خوشمزه نیست که اشتها را زیاد کند و غذا و ساندویچ با آن طعم خوشمزهتری داشته باشد.خیار شور سرشار از مواد معدنی و ویتامین است و بدن را دربرابر بیماریها ایمن میکند.
به گزارش اگری پرس به نقل از تسنیم؛ در مسیر شمال غرب بروجرد، در فاصله ۱۲ کیلومتری از مرکز شهر، روستایی رؤیایی وجود دارد که طبیعتش در عصر آهن و ماشین همچنان بکر و خیالانگیز باقیمانده است. ونایی نام روستایی است که جذابیت های اصلی گردشگری از جمله ۱۰ قله مرتفع، دشت پائیندستی، انبوه درختان، چشمهسارها و رودهای پر آب را در اختیار دارد.
روستایی ونایی بروجرد بهدلیل دارا بودن مناظر طبیعی و چشمهسارهای چشم نواز سالانه میزبان هزاران مسافر از سراسر کشور است. هر آنچه زندگی و نشاط را در اذهان تداعی کند در این تکه از بهشت زمینی دیده میشود. وجود عناصر و ظرفیتهای شاخص در حوزه صنعت توریسم و گردشگری در جای جای شهرستان بروجرد سبب شده تا این شهرستان از نام و آوازهای بلند در حوزه گردشگری برخوردار باشد اما در این میان روستای ونایی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
*قطب تولید خیارشور درجه ۱
اما شهرت روستای ونایی در طبیعت بی نظیر و استثنایی اش خلاصه نمی شود. ونایی قطب تولید بهترین و با کیفیت ترین خیارشور در کشور است. خیار سبز محصول غالب کشاورزان ونایی است. در روستای ونایی صدها کارگاه خانگی تولید خیار شور به صورت سنتی مشغول فعالیت هستند و اقتصاد روستا به تولید و صادرات این محصول متکی است.
راز کیفیت و طعم استثنایی خیارشور ونایی را باید در آب این منطقه جست و جو کرد. آب روستای ونایی از چشمه معدنی آب شیرین تامین می شود و همین مساله خیار و خیارشور این روستا را به محصولاتی کاملا متفاوت تبدیل کرده است.
علیرضا گودرزی، یکی از تولید کنندگان موفق خیارشور در روستای ونایی است که سالانه ۱۵۰ تن خیارشور تولید و بسته بندی می کند. او می گوید: «بیش از ۳۰ سال است که تولید خیارشور با کیفیت در روستای ونایی همه گیر شده و جوانهای روستا غالبا در این حوزه اشتغال دارند. تولید خیار شور با کیفیت، فوت و فن و راز و رمز دارد. مهمترین مزیت ما این است که خیار سبز، آب شیرین و هوای خنک در اختیار داریم که این دو مورد در جای دیگری یافت نمی شود. مخلوط کردن آب و نمک به نسبت معین هم بسیار حائز اهمیت است.»
* تولید سالانه ۴ هزار تن خیارشور در روستای ونایی
در روستای ونایی ۲۵۰ کارگاه تولید خیارشور به صورت سنتی سالانه ۴ هزار تن خیارشور تولید می کنند. بخش عمده ای از جمعیت ۵ هزار نفری این روستا در همین کارگاه های خانگی مشغول به فعالیت هستند. استفاده از صنایع تبدیلی برای دسته بندی خیارشورها بر اساس اندازه و نیز بسته بندی شکیل و مشتری پسند، از جمله عواملی است که می تواند درآمد اهالی و اشتغالزایی در روستای ونایی را افزایش دهد. بسیج سازندگی با هدف کمک به همه گیر شدن استفاده از صنایع تبدیلی در روستاها، پرداخت تسهیلات زود بازده اقتصاد مقاومتی به اهالی روستای ونایی را در دستور کار دارد.
گودرزی درباره نحوه بازاریابی خیارشور ونایی، خاطرنشان می کند: «به اعتقاد من بازاریابی یعنی استفاده هوشمندانه و حداکثری از همه فرصت ها. شرکت در نمایشگاه ها و معرفی محصول و حتی توزیع محدود محصول به صورت رایگان، یک روش مهم برای جلب مشتری است. برندسازی، بهره گیری از اینترنت و شبکه های اجتماعی و حرکت به سوی گرفتن سفارش به صورت آنلاین از جمله مواردی است که بازاریابی موفق برای محصولات را رقم می زند.»
*فواید مصرف خیارشور سنتی
خیارشور تنها یک چاشنی خوشمزه نیست که اشتها را زیاد کند و غذا و ساندویچ با آن طعم خوشمزهتری داشته باشد. خیار شور به ویژه اگر به صورت سنتی تولید شده باشد، خواص مفید زیادی برای بدن دارد که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد. خیار شور سرشار از مواد معدنی و ویتامین است و بدن را دربرابر بیماریها ایمن میکند.
در روش سنتی تخمیر که برای تولید خیار استفاده می شود، خواص تغذیهای خیار حفظ میشود زیرا در این روش، از گرمادهی یا روش های کنسرو کردن خبری نیست. برای تخمیر صرفا از نمک تصفیه نشده دریا یا نمک خیار شور جهت درست کردن آب نمک استفاده میشود.
روش تخمیر طبیعی، خیارشور را به منبع باکتریهای مفید تبدیل می کند. بنابراین خوردن خیارشورهای سنتی، راهی آسان برای افزایش باکتریهای مفید روده است. این باکتریهای مفید به افزایش ایمنی بدن کمک می کند و نیز در سنتز یا ترکیب و یتامینهای B و K نقش کلیدی دارد. علاوه بر این هنگامی که خیار شور به طور طبیعی تخمیر میشود، ویتامینهای حساس به حرارت و مواد معدنی از دست نمیروند. این فاکتور یکی از مهمترین مزایای تهیه خیار شور تخمیری به روش سنتی است.
دیدگاه بسته شده است.