نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
در مورد پدیده قاچاق خاک حاصلخیز کشور به کشورهای حوزه خلیج فارس، کارشناسان و مسئولین متعددی در طی سالیان متمادی اظهار نظر کرده اند. نظراتی که وجه اشتراک تمامی آنان محکومیت این جرم و درخواست جلوگیری از وقوع آن توسط دستگاه ها و ارگان های نظارتی بوده است.
به گزارش اگری پرس، از دیرباز قاچاق اشیاء عتیقه که در اصلاح عامیانه به آن “زیر خاکی” گفته می شود طبق قوانین کشور جرم محسوب شده و ممنوع بوده و این قبیل جرم ها تحت پیگرد قانونی و مجازات شدید توسط دستگاه های ذیربط قرار می گرفته است. بحث این یادداشت در مورد قاچاق اجناس زیر خاکی نیست بلکه بحث قاچاق خاک است. چندسالی است که پدیده قاچاق خاک حاصلخیز کشاورزی کشورمان به کشورهای حاشیه خلیج فارس هر از گاهی در رسانه ها مطرح و توسط مسئولین و صاحبنظران تایید یا رد شده است. امری که گویی آن قدر سودآور بوده است که گردانندگان آن حتی به این فکر افتاده اند که آن را رسمی و قانونی کنند. در این سال ها تیترهای مختلفی توسط رسانه ها در رابطه با قاچاق خاک کار شده است. ازجمله این تیترها:
و… بوده است.
مسئولین و کارشناسان نیز در این چندساله اظهارات مختلفی را در مورد قاچاق خاک بیان کرده اند که از جمله به موارد ذیل می توان اشاره کرد:
شده است (تابناک، ۱۳۹۳/۰۶/۰۹).
جنس خاک کشورهای عربی به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس ماسه ای و آهکی است که امکان رویش هیچگیاه و حتی فضای سبز در آن وجود ندارد. بنابراین آن ها همواره به دنبال راهی برای ایجاد فضای سبز و تولید محصولات کشاورزی هستند و به این دلیل خواهان و خریدار خاک از سایر کشورها به ویژه ایران که دارای خاک بسیار غنی از نظر مواد آلی و حاصلخیز برای کشت و زرع است، هستند (روزنامه خراسان، ۱۳۹۰/۰۲/۱۰).
نکته اساسی در این صحبت ها آن است که همه صاحبنظران و دست اندرکاران بر محکومیت این اقدام تاکید کرده اند و خواستار توقف خروج خاک کشاورزی از کشور چه به صورت قانونی و چه به صورت قاچاق شده اند. امری که توجه بیشتر قانونگذار و نظارت دقیق تر دستگاه های ذیربط را می طلبد. در این رابطه امید است با گسترده تر کردن چتر نظارتی، بر کالاهای صادراتی نظارت دقیق تری صورت گیرد، زیرا بعضاً مشاهده شده که خاک حاصلخیز کشاورزی به اسم شن و ماسه و مصالح ساختمانی از بنادر، گمرکات و مبادی رسمی کشور به سایر کشورها قاچاق شده است. علاوه بر نظارت صحیح، باید با تدوین و تصویب قانون جامع خاک و قوانین حفاظت از منابع طبیعی و پرداختن به مباحث قاچاق خاک در این قوانین و در نظر گرفتن مجازات های متناسب و بازدارنده، جلوی قاچاق خاک گرفته شود.
دیدگاه بسته شده است.