افزایش ۵۳ هزارتنی تولید سیب زمینی/صنایع تبدیلی جهت رونق صادرات توسعه یافت

یک مقام مسوول گفت: علی رغم کاهش سطح زیر کشت سیب زمینی،پیش بینی می شود که تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۳ هزارتن افزایش یابد.

به گزارش اگری پرس؛ حسین اصغری مدیر کل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت زارعت وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به اینکه سیب زمینی یکی از مهم ترین محصولات در جهت تامین امنیت غذایی کشور است، اظهار کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی، افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب در واحد سطح در دستور کار قرار گرفت.

وی از کاهش ۴ هزار هکتار سطح زیر کشت سیب زمینی خبر داد و گفت: سال گذشته از مجموع ۱۵۰ هزار هکتار سطح زیر کشت حدود ۴ میلیون و ۹۴۰ هزارتن محصول بدست آمد که امسال پیش بینی می شود علی رغم کاهش سطح زیر کشت تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۳ هزارتن افزایش یابد.

به گفته اصغری ۷۰ درصد سیب زمینی در فصل پاییز و مابقی سایر فصول تولید می شود.

این مقام مسوول با اشاره به تغییرات  قیمت سیب زمینی از سال گذشته تاکنون بیان کرد:براساس آمار اخذ شده از میدان مرکزی میوه و تره بار هفته اول مرداد ماه سال گذشته میانگین قیمت عمده هر کیلو سیب زمینی ۶۰۰ تومان بود، در حالیکه این رقم امسال به ۸۰۰ تومان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه خرید تضمینی محصول یک راهکار حمایتی در زمانی است که قیمت محصول افت می کند، افزود: باتوجه به گسترش صنایع تبدیلی و انبارهای سرد در استان های اصلی تولید برای مدیریت عرضه محصول از سوی کشاورزان به خرید تضمینی سیب زمینی نیازی نیست.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارتخانه درباه آخرین وضع صادرات سیب زمینی تصریح کرد: براساس آمار گمرک تا پایان مرداد ماه امسال ۷۹ هزار و ۶ تن سیب زمینی با ارزش بالغ بر ۱۹٫۴ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شد .