کنترل تخم ماهی در ۳ سطح توسط دامپزشکی/ افرادی که ادعای خسارت دارند ثابت کنند

مدیرکل دفتر بهداشت آبزیان سازمان دامپزشکی کشور گفت: بچه ماهی‌های چشم زرده ماهی قز‌ل‌آلا در سه سطح توسط سازمان دامپزشکی کشور مورد نظارت قرار می‌گیرد.

به گزارش اگری پرس؛ قاجاری مدیر کل دفتر بهداشت آبزیان در نشست خبری سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره وضعیت نظارت این سازمان بر بیماری‌های محموله‌های وارداتی تخم آبزیان اظهار کرد: سازمان دامپزشکی کشور در ۳ سطح در واردات مواد اولیه تولید آبزیان در کشور نظارت می‌کند تا محصولی که به عنوان ماده تولید در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد از سلامت لازم برخوردار باشد.

وی افزود: در سطح اول محصولات وارداتی بر اساس تفاهمنامه‌ای که میان روسای سازمان دامپزشکی کشورها مورد بررسی قرار می‌گیرد و در مرحله دوم این محصولات در مرزهای وارداتی از طریق نمونه‌برداری کنترل و مدارک آنها مورد راستی‌آزمایی قرار می‌گیرد.

مدیر کل دفتر بهداشت آبزیان ادامه داد: در مرحله سوم نیز محصولات وارداتی در مزرعه قرنطینه نگهداری می‌شود و نظارت‌های لازم بر روی آنها به صورت نمونه‌برداری انجام می‌شود. در این صورت است که واحدها می‌توانند از این محصولات برای پرورش ماهی استفاده کنند.

وی تصریح کرد: جابجایی بچه‌ ماهی‌ها بر اساس آزمایشات و نمونه‌برداری‌هایی انجام می‌شود که منفی بودن بیماری در آنها اثبات شده باشد.

قاجاری در پایان گفت: اظهاراتی که تولیدکنندگان درباره بروز خسارت از بیماریهای تخم ماهی مطرح می‌کنند باید حتما بر اساس مستندات لازم و قابل اثبات باشد.

بنابراین گزارش در روزهای گذشته تولیدکنندگان متعددی درباره بروز خسارت از ناحیه تخم چشم‌زرده قزل‌آلا انتقاد داشتند و خواستار پاسخگویی سازمان دامپزشکی کشور درباره عدم نظارت دقیق بر محصولات وارداتی بودند.