وزارت جهاد کشاورزی:نان مردم خاک‎آلود نیست

وزارت جهاد کشاورزی خاک‌آلود بودن نان مصرفی مردم و اختلاط گندم‌های خرید تضمینی شده با خاک را رد کرد.

به گزارش اگری پرس به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، این وزارتخانه در واکنش به مباحث مطرح شده درباره کیفیت گندم داخلی و اختلاط آن با خاک؛ اعلام کرد: ادعای بی کیفیتی گندم و آلودگی نان مردم به خاک کذب است؛ بر اساس استاندارد ملی ایران (شماره ۱۰۴ «گندم – ویژگی ها و روش های آزمون») گندم خوراک انسان در سه درجه طبقه بندی شده و کلیه گندم هایی که دولت در قالب خرید تضمینی طی سال های اخیر از کشاورزان خریداری کرده، مطابق با استاندارد یاد شده و در درجات یک تا سه قرار داشته است و براین اساس اختلاط گندم غیر خوراکی با گندم خوراک انسان با قاطعیت رد می شود.

در ادامه این گزارش، با اشاره به اینکه قیمت تضمینی خرید گندم داخلی بر پایه افت های مفید (شکستگی گندم) و غیر مفید (علف هرز، کلوخ و سنگ) توسط دولت با در نظر گیری یک جدول ماتریسی تعیین می شود، تاکید شده است: بر اساس ارزیابی های انجام شده توسط مرکز پژوهش های غلات در قالب جدول پاکی، عملکرد خرید تضمینی ۸٫۸ میلیون تن گندم در سال ۱۳۹۶ نشان می دهد که متوسط افت مفید و غیرمفید گندم خریداری شده به ترتیب ۱٫۳۹ و ۱٫۳۶ درصد بوده، بنابراین طرح این موضوع که گندم کشور با هفت درصد خاک خریداری و به کارخانجات تحویل می شود، به هیچ وجه صحت ندارد و قویا تکذیب می شود؛ ضمن اینکه افت غیرمفید گندم امسال ۱٫۳۶ درصد بوده و افت هفت درصدی صحت ندارد.

این گزارش با اشاره به امکان بالقوه فرصت طلبی برخی سودجویان اندک که در همه صنوف و طبقات اجتماعی مشاهده می شود، قشر شریف و زحمتکش کشاورز به ویژه گندمکاران را از هرگونه تخلف در فروش گندم به دولت مبری دانسته و اضافه کرده است: وزارت جهاد کشاورزی تمهیدات لازم را برای جلوگیری از هرگونه سودجویی پیش بینی کرده و در فصل خرید جاری، با مشاهده برخی موارد نامتعارف از استاندارد ۱۰۴ و اختلاط خاک در تحویل گندم به مراکز خرید ضمن خودداری از تحویل گیری، متخلفین را به منظور برخورد قانونی به دستگاه های مسئول و مراجع قضایی معرفی کرده است.

در ادامه این گزارش با اشاره به این که استاندارد ویژگی های آرد گندم (شماره ۱۰۳) در کشور اجباری است، تاکید شده که دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل استاندارد استان، به صورت مستمر بر ویژگی های آرد نظارت و با متخلفین برخورد قانونی می کنند.

در ادامه این گزارش تاکید شده است: هرگونه استفاده از افزودنی های خوراکی در تولید آرد منوط به اخذ مجوز واحد تولیدی از دانشگاه علوم پزشکی بوده که باید با اصلاح پروانه ساخت انجام پذیرد و در غیر این صورت واحدهای تولیدی مجاز به این اقدام نیستند و دانشگاه علوم پزشکی با هرگونه مغایرت با استاندارد برخورد می نماید.