«لوژی» که آبروی دولت را می‌برد

شاید قرابت ظاهری بین دو واژه موجب شده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، انتصابهایی تا این حد پرسش‌برانگیز داشته باشد.

به گزارش اگری پرس؛ انتصاب عیسی کلانتری بر مسئولیت سازمان حفاظت محیط‌زیست حواشی فراوانی برای دولت ایجاد کرد. اظهارنظرهای بی‌محابا و بعضاً غیرعلمی و همچنین انتصابها و اقدامات وی موجب شده بسیاری از متخصصان و دلسوزان کشور فارغ از جناح‌بندیهای سیاسی ــ حتی درون دولت و همچنین درون سازمان حفاظت محیط زیست ــ در برابر این اقدامات موضع جدی بگیرند.

یکی از این اقدامات، گرد هم آمدن کانون توسعه تجاری محصولات دست‌ورزی شده ژنتیک (تراریخت) و برگزاری گعده‌های این گروه در سازمان حفاظت محیط‌زیست به انحاء گوناگون است.

برای مثال صدور احکام متعدد برای «نیراعظم خوش‌خلق سیما» در حوزه تخصصی بیوتکنولوژی در این زمینه قابل ذکر است. وی حداقل به دو سمت تخصصی «مشاور فن‌آوری و بیوتکنولوژی رئیس سازمان» و همچنین «رئیس دبیرخانه ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست» منصوب شده است. (بررسی محصولات تراریخت در این دبیرخانه صورت می‌گیرد)

تصویر/ خوش‌خلق سیما، دست راست عیسی کلانتری

گذشته از این احکام صادره، کلانتری تلاش کرده خوش‌خلق را متخصص «بیوتکنولوژی» معرفی نماید. او در کنفرانسهای خبری در کنار عیسی کلانتری می‌نشیند و به‌غلط به‌عنوان «بیوتکنولوژیست» معرفی شده و مورد تجلیل قرار می‌گیرد. به فیلم کوتاه یکی از این موارد توجه کنید:

 

فیلم/ «دروغ بیوتکنولوژی» + «اعتراف به سیاسی کردن تراریخت»

بررسی اسناد علمی این فرد نکات مهمی را نشان می‌دهد. خوش‌خلق سیما اساساً «بیوتکنولوژیست» نیست! مدرک او دکتری «فیزیولوژی ملکولی گیاهان» از دانشگاه هیروشیمای ژاپن است. تصویر مدرک او را روی سایت رسمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ببینید:

تصویر/ تخصص خانم خوش‌خلق؛ فیزیولوژی ملکولی گیاهان

از سوی دیگر رئیس سازمان محیط زیست، خود دارای مدرک «فیزیولوژی و بیوشیمی محصولات زراعی»  از دانشگاه ایالتی «آیووا»ست.

تصویر/ مدرک تحصیلی دکتر عیسی کلانتری

با این اوصاف بعید به نظر می‌رسد کلانتری تفاوت اساسی دو رشته «بیوتکنولوژی» و «فیزیولوژی ملکولی» را تشخیص ندهد. حال معرفی این فرد و صدور احکام متعدد «در جایگاه یک بیوتکنولوژیست» محل سؤال صاحبنظران و افکار عمومی است.