نمره کیفیت نان ارتقا یافت/اعلام خرید تضمینی گندم در هفته آینده

سیف گفت: علی رغم اظهار نظر برخی افراد که کیفیت گندم برای تولید نان مناسب نیست، در سال ۹۶،تمامی گندم های خبازی از تولید داخل بود.

به گزارش اگری پرس؛ یزدان سیف مدیر عامل بازرگانی دولتی در نشست خبری امروز با بیان اینکه خرید تضمینی گندم روبه پایان است،اظهار کرد: تا کنون ۸میلیون و ۸۶۴هزارتن گندم با ارزش بالغ بر ۱۱۵هزار و ۸۵۸میلیارد ریال از گندمکاران خریداری شد.

وی افزود: تا به امروز ۸۵هزار میلیارد ریال معادل۷۴درصد بهای گندم های تحویلی پرداخت و مابقی با توجه به برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه و خزانه داری کل کشور در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.

سیف با بیان اینکه در سال زراعی ۹۵-۹۶ قریب ۵میلیون و ۹۰۰هزار هکتار تدارک کشت دیده شد،گفت: البته به دلیل تنش های محیطی استان های آذربایجان غربی و شرقی برداشت از ۵تا ۵میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار صورت گرفت که این امر تا حدی تولید تحت تاثیر خود قرار داد.

مدیرعامل بازرگانی دولتی خوزستان با یک میلیون و ۳۵۳هزارتن،گلستان با یک میلیون و ۱۰۰هزارتن و فارس ۹۰۰هزارتن از استان های برتر در عرضه خرید تضمینی گندم به بازرگانی دولتی هستند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آخرین وضع بررسی نظر سنجی کیفیت نان بیان کرد:علی رغم اظهار نظر برخی افراد که کیفیت گندم برای تولید نان مناسب نیست، در سال ۹۶،تمامی گندم های خبازی از تولید داخل بود.

وی افزود: لذا نمره کیفیت نان از ۸۲ در مرداد ماه سال گذشته به ۸۴در مرداد ماه سال کنونی ارتقا یافت که این امر حاصل تلاش گندمکاران و معاونت امور زراعت وزارتخانه است.

به گفته وی در ارزیابی کیفیت نان شکل،اندازه، رنگ نان،بافت نان،طعم و ماندگاری مورد توجه قرار گرفت.

 پیش بینی صادرات یک میلیون تن گندم تا پایان سال

وی با بیان اینکه تاکنون ۴۰۰هزارتن گندم به صورت مستقیم و سایر مشتقات صادر شده است،افزود: همچنین شب گذشته یک کشتی گندم دوروم معادل ۱۴هزارتن برای یک شرکت ایتالیایی بارگیری شده است،این امر بدان معناست که کارشناسان به این نتیجه رسیده اندکه گندم دوروم ایران جزو برترین ها در دنیا به شمار می رود.

به گفته سیف تا پایان سال پیش بینی می شود که یک میلیون تن گندم صادر شود.

عرضه گندم در بورس کالا ادامه دارد

معاون وزیر جهاد در پاسخ به این سوال که انتقاداتی نسبت به طرح قیمت تضمینی گندم وارد است،اظهار کرد:با استمرار قیمت تضمینی اهدافی نظیر کوچک شدن دولت، ارائه خدمات بهتر به کشاورزان،کاهش بار مالی دولت و سرعت در پرداخت مطالبات گندمکاران است که با به کار گرفتن راهکارهای مناسب انتظار می رود این امر محقق شود.

وی ادامه داد: بر این اساس با عرضه گندم در بورس کالا شرایطی فراهم خواهد شد که تنها تولیدکنندگان بتوانند اقدام به عرضه کنند و ورود بخش خصوصی گلوگاهی برای فساد نباشد.

به گفته سیف تا دو ماه آینده سامانه ای طراحی می شود که اطلاعات گندمکاران برای عرضه در بورس کالا فراهم شود و همچنین با استفاده از جی پی اس در زمین میزان تولید برآورد خواهد شد.

مدیرعامل بازرگانی دولتی با بیان اینکه عرضه گندم در بورس کالا بار مالی دولت به کمتر از نصف تقلیل می دهد،گفت: براین اساس بحث پرداخت اول کشاورزان و مابه التفاوت دولت با سرعت بیشتری به گندمکاران پرداخت می شود.

وی افزود:قیمت تضمینی گندم برای سال زراعی ۹۶-۹۷هفته آینده اعلام خواهد شد.

سیف با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی ناشی از قیمت تمام شده و بهره وری است، گفت: براین اساس شورای اقتصاد باید این دو امر را در دستور کار خود قرار دهد ضمن آنکه وزارت جهاد کشاورزی برنامه متعددی برای تامین نهاده ها،بذر و کود و سم و ارتقای بهره وری دارند.

تولید سویا به ۱۰۰ هزار تن می رسد

وی با اشاره به آخرین وضعیت خرید دانه های روغنی گفت: تا کنون ۲۰۰ هزار تن کلزا، آفتاب گردان و گلرنگ با ارزش بالغ بر ۵۲۵ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده است.

سیف از برداشت سویا در روزهای آتی خبر داد و گفت: برآورد شده امسال که حدود ۱۰۰ هزار تن سویا از کشاورزان خریداری شود که این امر بیانگر توسعه کشت دانه های روغنی و پایداری تولید است.

معاون وزیر جهادکشاورزی درباره وضعیت واردات دانه های روغنی بیان کرد: سال گذشته ۲ هزار و ۴۰۰ تن دانه روغنی وارد کشور شد، درحالیکه تا نیمه اول مهرماه امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن وارد شده  و اگر بخش خصوصی در صدد واردات دانه روغنی است باید به میزانی واردات داشته، جوابگوی ذخایر استراتژیک کشور باشد.

وی ادامه داد: دولت به عنوان تنظیم کننده کالای استراتژیک نقش اساسی در کنترل بازار ایفا می کند، به طوریکه با عرضه کالا از سوی بازرگانی دولتی در بورس کالا بازار از شفافیت و آرامش نسبی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با اشاره به وضعیت فروش کالاهای استراتژیک در ۶ ماهه نخست سال تصریح کرد: آمار ۶ ماهه بیانگر آن است که از مجموعه ۲۱۶ هزار تن شکر، ۱۰۵ هزار تن روغن و ۳۵ هزار تن برنج در بورس کالا عرضه شده  که تنها ۱۰۶ هزار تن شکر، ۲۰ هزار تن روغن به فروش رفته است.

آرامش بر بازار کالاهای اساسی حاکم است

سیف با اشاره به اینکه آرامش بر بازار کالاهای اساسی ایام محرم حاکم بود، بیان کرد: باتوجه به افزایش تقاضا در ایام محرم شاخص های بازار بیانگر آن است که آرامش بر بازار شکر، روغن و برنج حاکم بوده که این امر ناشی از عملکرد ستاد تنظیم بازار، وزارت جهاد کشاورزی و بازرگانی دولتی در امر عرضه این محصولات بود که توانست از شوک قیمت ها جلوگیری کند.

مدیرعامل بازرگانی دولتی ادامه داد: در ایام محرم و صفر ۲۵ هزار تن برنج در قالب طرح تنظیم بازار توزیع می شود که ۱۵ هزار تن آن از سوی بخش خصوصی و مابقی بازارگانی دولتی است.

به گفته سیف ستاد تنظیم بازار برای هیأت های مذهبی دارای مجوز از سازمان تبلیغات هرکیلو برنج PR11 با نرخ ۳ هزار و ۱۵۰ تومان و ۱۵۲۱ با نرخ ۴ هزار تومان عرضه می شود.

خودکفایی شکر در راه است

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به میزان ذخایر استراتژیک گندم بیان کرد: اکنون موجودی ذخایر گندم در سیلوها ۱۲ میلیون تن است و همچنین در سایر کالاها بخش خصوصی و دولتی از ذخایر خوبی برخوردار است.

سیف با اشاره به اینکه رقم افزایش تولید شکر بی نظیر است، گفت: امسال برآورد می شود که شکر استحصالی از چغندرقند خریداری شده به ۹۰۰ هزار تن برسد که با احتساب میزان نیشکر، تولید شکر حدود ۲۰۰ هزار تن افزایش خواهد داشت، به گونه ای که رقم تولید از یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن سال گذشته، به یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن ارتقا خواهد یافت.

این مقام مسوول ادامه داد: باتوجه به کاهش ضریب وابستگی واردات شکر، انتظار می رود که طی یک برنامه ۵ ساله میزان واردات به صفر رسد.

مدیرعامل بازرگانی دولتی با بیان اینکه آماری از میزان واردات برنج‌های آلوده ندارد، افزود: آمار و ارقام دقیق در این زمینه را باید از وزارت بهداشت سوال کرد، اما ناگفته نماند که در سال ۹۵ و ۹۶ به سبب تغییر سیاست های تعرفه ای حجم قاچاق برنج کاهش چشمگیری داشته است.

وی با بیان اینکه هیچ‌گونه افزایشی در واردات محصولات شکر، روغن و برنج در ۵ ماهه نخست سال صورت نگرفته است، افزود: اگرچه آمار گمرک در ۵ ماهه نخست سال بیانگر آن است که واردات شکر ۱۷۴ درصد، روغن ۱۰۵ درصد و برنج ۱۰۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است، اما این امر شاخص مناسبی برای عملکرد نیست، چراکه سقف مشخصی برای واردات این محصولات تعیین شده و اینکه چه زمان، چه میزانی وارد شود، ملاک ما نیست.

سیف با اشاره به اینکه نرخ برنج جهانی هیچ‌گونه افزایشی نداشته است، تصریح کرد: نرخ برنج وارداتی یک هفته قبل از آغاز محرم تنها به سبب سودجویی و رانت در عرضه و تقاضا نوساناتی را تجربه کرد که با توزیع برنج از سوی ستاد تنظیم بازار این امر کنترل شد.