نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از بحرانی شدن فرونشست زمین در ورامین و آغاز همکاری با وزارت کشاورزی در خصوص کاهش مخاطره فرونشست خبر داد. به گزارش اگری پرس به نقل از خبرگزاری تسنیم، علی بیتالهی یادآور شد: از آنجاییکه ۸۰ درصد هدر رفت آبهای زیرزمینی بر اساس مطالعات و تحقیقات در […]
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از بحرانی شدن فرونشست زمین در ورامین و آغاز همکاری با وزارت کشاورزی در خصوص کاهش مخاطره فرونشست خبر داد.
به گزارش اگری پرس به نقل از خبرگزاری تسنیم، علی بیتالهی یادآور شد: از آنجاییکه ۸۰ درصد هدر رفت آبهای زیرزمینی بر اساس مطالعات و تحقیقات در حوزه کشاورزی به دلیل حفر چاههای غیرمجاز و روشهای منسوخ شده آبیاری و عدم بازیافت آبها انجام میشود، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای تکمیل مطالعات خود و ارایه راهکارهای مناسب در خصوص اصلاح مصرف آبهای زیرزمینی و کاهش مخاطره فرونشست و تکمیل شبکه دانش، تفاهمنامهای را با شرکت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به امضا رساند.
وی با اعلام اینکه فرونشست زمین در مناطقی از کشور مانند ورامین به مرحله بحرانی رسیده است، افزود: در نظر است تا در منطقه ورامین و روستای معینآباد که فرونشست زمین در آن منطقه به فاجعه تبدیل شده، مطالعه موردی فرونشست را به عنوان الگو انجام داده و با انجام مطالعات موردی از این دست در مناطق پرخطر از نظر فرونشست، راهکارهای مناسبی را به دولت ارایه دهیم.
وی تاکید کرد: مطالعات عمده در خصوص شناخت پدیده فرونشست زمین و مقابله با آثار زیانبار آن انجام شده است اما در خصوص نوع آبیاری و شیوه کشت و زرع، وزارت جهادکشاورزی باید نظر بدهد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تسریع انجام این مطالعات را نیازمند تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه دانست و گفت: چنانچه تامین اعتبار مورد نیاز انجام شود طی مدت کوتاهی تحقیقات انجام و راهکارهای عملیاتی و اجرایی برای مقابله با فرونشست در مقیاس ناحیهای ارایه خواهد شد.
بیتالهی با بیان اینکهن در مراجع علمی با اصطلاح آب مجازی روبرو هستیم، اضافه کرد: در برخی از کشورهای پیشرفته به دلیل جلوگیری از هدررفت آب از کاشت برخی از محصولات کشاورزی که نیاز به آب فراوان دارد ممانعت میشود، حتی در کشورهایی که از نظر آب، مشکلی وجود ندارد. این مدیریت صحیح سبب شده مصرف آب زیرزمینی به نسبت کمتر شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.